• чет. Мар 30th, 2023

општина Карпош

  • Home
  • ИСЧИСТЕНА МИНИ ДЕПОНИЈА ВО НАСЕЛБАТА КОЗЛЕ

ИСЧИСТЕНА МИНИ ДЕПОНИЈА ВО НАСЕЛБАТА КОЗЛЕ

Во координација со Секторот Инспекторат од Општина Карпош, денеска лицата задолжени за одржување на јавната хигиена во локалната самоуправа спроведоа акција за расчистување на теренот во населбата Козле. Притоа, хигиеничарите од…

ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО УЗ КАРПОШ 1 ДОБИ НОВ ЛИК

Општина Карпош деновиве изврши целосна реконструкција на едно од најголемите детски игралишта на своја територија, кое е лоцирано на ул. „Никола Тесла“ во населбата Карпош 1. Старите дрвени реквизити кои беа…

КАРПОШАНИ ДОБИЈА НОВ ПАРК И ИГРАЛИШТЕ КАЈ СКОПЈЕ СИТИ МОЛ

Денеска попладне, официјално беше пуштен во употреба новиот парк кој се наоѓа во непосредна близина на трговскиот центар Скопје Сити Мол. Паркот, кој во својата содржина вклучува и современо игралиште…

ПРВА РАБОТИЛНИЦА ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА ЛОКАЦИЈАТА КАЈ ПОРАНЕШНАТА ФАБРИКА „АЛУМИНА“

Во салата за состаноци во Општина Карпош, претставниците од планерската куќа ТАЈФА Архитекти, денеска ја одржаа првата работилница за планирање на локалитетот на поранешната фабрика Алумина, како дел од процесот…

РАБОТИЛНИЦА – УРБАНИСТИЧКИ РАЗВОЈ НА ЛОКАЛИТЕТОТ НА ПОРАНЕШНАТА ФАБРИКА АЛУМИНА

Планерската куќа ТАЈФА Архитекти ДООЕЛ и Општина Карпош организираат работилница со цел прибирање на податоци и информации кои ќе послужат за процесот на планирање на локалитетот на поранешната фабрика Алумина…

КАРПОШ ИЗБИРА НАЈДОБРО УРЕДЕН УЧИЛИШЕН ДВОР

Заштитата на животната средина е една од основните цели на општина Карпош. Токму во таа насока, од оваа година, локалната самоуправа за прв пат објавува и јавен повик за избор…

СУБВЕНЦИИ ЗА ЛИФТОВИ И КРОВНИ ПОКРИВАЧИ

Во просториите на амфитеатарот на Универзитетот за туризам и менаџмент – Скопје, денеска Советот на Општина Карпош заседаваше по седми пат, каде што советниците расправаа по 49 точки од дневниот…

НОВИ ЕКОЛОШКИ ИГРАЧКИ ЗА ДЕЧИЊАТА ВО ГРАДИНКИТЕ

Согласно годишната програма на одделението за детска, здравствена и социјална заштита при Општина Карпош, денеска започна акцијата за обновување и унапредување на дидактичките материјали во општинските детски градинки  низ локалната…

Големата пролетна работна акција од денеска продолжува во општина Карпош

Градот Скопје заедно со градските јавни претпријатија и во координација со Oпштина Карпош почнаа голема пролетна работна акција на подрачјето на општина Карпош. Екипите координирано до крајот на оваа недела…

СОБИРАЊЕ НА КАБАСТ ОТПАД НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИИ НИЗ КАРПОШ

Во периодот од 28.03.2022 до 03.04.2022 година, ЈП Комунална хигиена – Скопје ќе постави  контејнери за одлагање на кабаст отпад, на четири различни локации низ локалната самоуправа. Во таа насока, јавното…