• саб. Јун 3rd, 2023

Општина Кисела Вода

  • Home
  • Се гради нов спортско-рекреативен цeнтар на местото од депонијата кај Оксиген, село Драчево

Се гради нов спортско-рекреативен цeнтар на местото од депонијата кај Оксиген, село Драчево

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски изврши увид во градежните активности на локацијата позната како Оксиген, во селото Драчево. Тука, на местото од дивата депонија која постоеше, на 7500 квадратни метри Општина Кисела…

Објавен Меѓународниот конкурс за Расадник, прв во Македонија после 1965 година

Општина Кисела Вода го објави Меѓународниот конурс за идејно решение за Расадник, прв Меѓународен конкурс во Македонија после 1965 година. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски денес на прес конференција ги соопшти сите…

Пуштен во употреба паркот “Иднина”, првиот од 7-те капитални проекти по повод роденденот на Кисела Вода

Пресечена е лентата и новиот парк “Иднина”, лоциран на кружниот тек помеѓу урбаните заедници Кисела Вода и Припор, од денес и официјално е пуштен во употреба. Ова е првиот од…

“ПРЕСИНГ”: Меѓународниот конкурс за Расадник е шанса за Кисела Вода од вонредно значење!

“По повеќе од пет години борба на дел од стручната јавност, граѓанските здруженија и новите медиуми за просторот на Расадникот во Општина Кисела Вода, конечно борбата вроди со плод. Повикот…

Град Скопје со 50.5 милиони денари ќе ја реконструира ул. Славка Динкова во Кисела Вода

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски денеска извршија увид во состојбата на улицата Славка Динкова во населба Драчево, општина Кисела Вода, за…

Општина Кисела Вода и тимот на “Не биди ѓубре” чистеа огромна дива депонија

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски денес го предводеше тимот од Општина Кисела Вода, кој заедно со граѓанската иницијатива ,,Не биди ѓубре” предводени од актерката и екоактивист Ирена Ристиќ, волонтерскиот центар ,,Скопје” и…

Се отвора нов Противпожарен дом во дел од објектот АД “Цементарница Усје”

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски и генералниот директор на АД “Цементарница Усје”, Борис Хрисафов, денес го формализираа договорот за искористување на простор од објектот на оваа компанија за отворање на нов противпожарен…

Следната недела акција за бесплатно собирање на кабаст отпад

Општина Кисела Вода ги информира своите жители дека од 21.03.2022(понеделник) до 27 март (недела), ќе се одвива акција за подигнување на кабаст отпад. Преку сорaботка со ЈП “Комунална Хигиена” која…

Градот Скопје ќе финансира целосна реконструкција на улицата „Славка Динкова“ во општина Кисела Вода

Советот на Град Скопје на  денешната седница  расправаше и  донесе одлука Град Скопје  да реализира голем инфраструктурен проект за целосна реконструкција на улицата Славка Динкова, општина Кисела Вода. Проектот ќе…

За 8 Март градоначалникот Ѓорѓиевски потпиша Декларација за унапредување на женското претприемништво

Декларација за подобрување и унапредување на положбата на женското претприемништво потпишаа денес градоначалникот Орце Ѓорѓиевски и претставничките од Националната платформа за женско претприемништво. Со овој документ се демонстрира заложбата за…