• чет. Јун 1st, 2023

општина Центар

  • Home
  • Интензивно се работи на реконструкција на улицата Ленинова

Интензивно се работи на реконструкција на улицата Ленинова

Градежните зафати на улицата Ленинова течат со интензивна динамика. Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски беше на увид при поставувањето на атмосферската канализација која досега не постоеше. „Во моментов за…

Конкурс за избор на најдобро уредено училиште со рециклирани материјали во Општина Центар

Општина Центар-Скопје распишува конкурс на тема „Учиме да рециклираме  – заедно креираме“ за избор на најдобрo уредено училиште (катче или дел од двор) со рециклирани материјали.       I ЦЕЛ НА НАТПРЕВАРОТ      …

Започнува реконструкцијата на „Ленинова“

Утре, среда, 15.2.2023, започнува реконструкцијата на улицата „Ленинова“, на потегот од раскрсницата со булеварот „Партизански одреди“ до улицата „Митролополит Теодосиј Гологанов“. Со проектот за реконструкција ќе се постави нов горен…

Центар со цел да биде првата енергетски независна општина во државата

Државата, локалните самоуправи, институциите, компаниите, сите двигатели во општеството, но и целиот свет, се наоѓаат во енергетска криза. Овој е тежок период за сите држави и секоја се справува на…

Одлично напредува изградбата на градинката „Пролет“, 40% од градежните работи се готови

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски изврши увид во градежните работи на градинката „Пролет“. Тоа е прва градинка во истоимената населба и прва градинка по цели 50 години во Општина…

Презентирани двата предлог ДУП-а за просторот околу Кале

Во Музејот на современа уметност завршија јавните презентации на двата предлог детални урбанистички плана за населбата Кале. Секторот за урбанизам на Општина Центар, заедно со претставници од планерската куќа која…

Објектите и азбестот во „Треска“ ги чистат сопствениците, опасниот отпад ќе заврши на Дрисла

Започнува расчистувањето на просторот на поранешната фабрика „Треска“. Денеска градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски беше на увид на локацијата во придружба на членови од општинските служби и инспектори од…

Доделени субвенциите за поправка и санација на лифтови и покриви на згради во општина Центар

Врз основа на јавниот повик за финансиска подршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови во станбените згради на подрачјето на Општина Центар, оваа година одобрени…

Започна изградбата на новата градинка „Пролет“

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, заедно со министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, амбасадорите на пријателските земји и други гости, денес присуствуваа на поставувањето на темелите на…

20 нови јавори и друго зеленило во дворот на новата детска градинка во населба Пролет

Општина Центар многу наскоро ќе започне со изградба на првата детска градинка во населба Пролет, на вкупна бруто површина од 3276 метри квадратни, со што ќе биде една од најголемите…