• чет. Мар 30th, 2023

„Осломеј“

  • Home
  • ТЕЦ „Осломеј“ прва енергетска транзиција на електрана на јаглен

ТЕЦ „Осломеј“ прва енергетска транзиција на електрана на јаглен

Претседателот на Владата Зоран Заев, во придружба на раководството на „Електрани на С. Македонија“ (ЕСМ), ја посети локацијата на Термоелектраната во Осломеј во Кичево, каде во моментот интензивно се одвиваат…