• пет. Мар 31st, 2023

COP26

  • Home
  • Чистата енергија е клучот за намалени климатски промени и поздрава иднина

Чистата енергија е клучот за намалени климатски промени и поздрава иднина

Министерот Нуредини, се обрати на енергетскиот ден од програмата на претседавачот со #COP26, Обединетото Кралство, посветен на Алијансата за напуштање на јагленот (Power Post Coal Alliance) чија членка е и РС…

Уништувањето на шумите ќе заврши до 2030

Првиот поголем договор на Конференцијата за климатски промени во Глазгов (COP26), треба да се потпише денес. Станува збор за договор со кој повеќе од 100 светски лидери се обврзуваат да…