• пон. Јун 5th, 2023

"Smart City"

  • Home
  • СМАРТ СИТИ – ГРАД СКОПЈЕ ГИ ЗАМЕНУВА ОБИЧНИТЕ И СТАРИ СО НОВИ МОДЕРНИ ЛЕД СВЕТИЛКИ

СМАРТ СИТИ – ГРАД СКОПЈЕ ГИ ЗАМЕНУВА ОБИЧНИТЕ И СТАРИ СО НОВИ МОДЕРНИ ЛЕД СВЕТИЛКИ

Градот Скопје вчеравечер почна со инсталација на ЛЕД светилки за улично осветлување на улицата Франклин Рузвелт, на потегот од улицата Васил Ѓоргов до Зоолошката градина, на кој ќе бидат поставени…

Општина Центар се приклучи на проектот на Град Скопје за платформата „Smart City“

На последната, 63-та седница на Советот на Општина Центар, меѓу останатите точки, се изгласа и Одлуката за воспоставување меѓуопштинска соработка со Град Скопје за реализација на платформата за паметно осветлување…